PHPee.com PHP development forum
PHP Fatal error in functions.lib.php on line 768

 
Post new topic   Reply to topic    phpee.com Forum Index -> PPhlogger Support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
m.s



Joined: 29 Oct 2004
Posts: 5

PostPosted: Fri Oct 29, 2004 11:44 pm    Post subject: PHP Fatal error in functions.lib.php on line 768 Reply with quote
i have a Problem with pphlogger 2.2.5.
Since a few weeks I cannot see the statiscticspage. I get this Error in my Errorlog:
PHP Fatal error: Allowed memory size of bytes exhausted (tried to allocate bytes) in /is/htdocs/xxxx/pphlogger/libraries/functions.lib.php on line 768

What is this?
Back to top
View user's profile Send private message
sdjl
Moderator


Joined: 17 Nov 2003
Posts: 929
Location: London, UK

PostPosted: Sat Oct 30, 2004 12:28 am    Post subject: Reply with quote
Ok, i can't say i've heard of that error before!
Looking at the code on line 768 of functions.lib.php it referes to some of the caching code.
This is where the data is serialized and then cached in the database.

Do you run the optimize links in the admin scripts often for your installation?

David
_________________
-----
Free Logger Accounts | PPHlogger Manual | PM Me
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
m.s



Joined: 29 Oct 2004
Posts: 5

PostPosted: Sat Oct 30, 2004 1:12 pm    Post subject: Reply with quote
Quote:
Do you run the optimize links in the admin scripts often for your installation?

not really

but the statistics-cache is 900sec. what means this?
Back to top
View user's profile Send private message
sdjl
Moderator


Joined: 17 Nov 2003
Posts: 929
Location: London, UK

PostPosted: Sat Oct 30, 2004 1:55 pm    Post subject: Reply with quote
Try running the optimize links a few times a week.
It sounds like your database tables are getting a little clogged, which may be why you are receiving that error.

The stats cache time is how long data is cached for i think.

David
_________________
-----
Free Logger Accounts | PPHlogger Manual | PM Me
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
m.s



Joined: 29 Oct 2004
Posts: 5

PostPosted: Sat Oct 30, 2004 6:34 pm    Post subject: Reply with quote
hmm, optimizing of the database didn't work.
other ideas?

m.s
Back to top
View user's profile Send private message
sdjl
Moderator


Joined: 17 Nov 2003
Posts: 929
Location: London, UK

PostPosted: Sat Oct 30, 2004 6:59 pm    Post subject: Reply with quote
Check to see if any of your MySQL database tables have become corrupt.
If you use PHPMyAdmin, you should be able to see if they are via that.

David
_________________
-----
Free Logger Accounts | PPHlogger Manual | PM Me
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
m.s



Joined: 29 Oct 2004
Posts: 5

PostPosted: Sat Oct 30, 2004 11:52 pm    Post subject: Reply with quote
so, all tables are optimized, but the error is still here.
the database for the actually site has a size of 17mb.
the first dataset of the pphl_cache table has following values:

id = 0
type = curr_ver
yyyymm = 0
cache = 2221
time = 0

is this correct?

m.s
Back to top
View user's profile Send private message
sdjl
Moderator


Joined: 17 Nov 2003
Posts: 929
Location: London, UK

PostPosted: Sun Oct 31, 2004 11:54 am    Post subject: Reply with quote
It should be correct, yes.
17megs is quite large. Well, in my eyes anyway Smile

I think there must be an error with your MySQL DB.
If you have command line access (SSH or Telnet) login to your host and login to MySQL.
You should get a notification when you use the DB if you have corrupt tables.

Alternatively, if you use cPanel as a control panel, click on MySQL Databases then click the repair link next to your database name that you use for pphlogger.

David
_________________
-----
Free Logger Accounts | PPHlogger Manual | PM Me
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
m.s



Joined: 29 Oct 2004
Posts: 5

PostPosted: Sun Oct 31, 2004 5:02 pm    Post subject: Reply with quote
i have repaired the tables with phpmyadmin and the skript still doesn´t work. can it be, that the database ist too large for pphlogger?

m.s
Back to top
View user's profile Send private message
sdjl
Moderator


Joined: 17 Nov 2003
Posts: 929
Location: London, UK

PostPosted: Sun Oct 31, 2004 5:56 pm    Post subject: Reply with quote
Possibly.
The only other option is to re-upload functions.lib.php located in the library folder.

David
_________________
-----
Free Logger Accounts | PPHlogger Manual | PM Me
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Post new topic   Reply to topic    phpee.com Forum Index -> PPhlogger Support All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB 2.0.11
Theme design based on Team 101 Designs, modified by Philip Iezzi